(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада азыркы учурдагы социалдык түйүндөрдүн колдонуучуларынын саясатка тийгизген таасири жөнүндө сөз болот. Бул Кыргызстанда эле эмес дүйнөдөгү бардык өлкөлөрдө болуп жаткан процесс экени айтылат. Мындан тышкары саясий лидерлердин социалдык түкүндөрдү өз кызыкчылыктарына колдонуп жатышкандыгы бир катар мисалдар менен берилет. АКШда, Бразилияда, Россияда бул тенденция ачык жүрүп жатканы белгиленет. Социалдык түйүндөрдөгү маалыматтарга чек коюу боюнча Кытайдын жана Россиянын тажрыйбасы жөнүндө айтылат. Ошондой эле социалдык түйүндөр эң эффективдүү саясий технология катары колдонулуп жатканы белгилүү. Массалык аң сезимге таасир этүүнүн эң бир натыйжалуу жолу социалдык түйүндөрдүн активдүү колдонуучуларын саясий процессттерге тартуу менен саясатчылар өздөрүнө эң ынгайлуу жыйынтыктарга жетип жатышат.