(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада XIX-XX кылымдын башында жашап өтүшкөн кыргыз акындарынын чыгармаларындагы адеп-ахлак маселелери, аларда кенен чагылдырылган адамдардын жүрүм-турумундагы оң жана терс маанидеги сапаттар каралган. «Жакшылык», «жамандык», «адилеттүүлүк», «адилетсиздик», «бакыт», «мекенчилдик», «коомдук жыргалчылык», «милдет», «ар-намыс», «достук», «эмгек» сыяктуу адеп-ахлактык кенен түшүнүктөргө болгон кыргыз акындарынын көз караштары жана ой-пикирлери ачылып берилген