(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада Жеңижок, Токтогул, Тоголок Молдо жана Барпынын ырларындагы гуманисттик ойлор каралып, жаратылышка болгон мамилелери иликтенет. Жеңижок, Токтогул, Тоголок Молдо жана Барпынын санат ырларындагы тарбиялык маани, жакшы-жаман, акыйкаттык -акыйкатсыздык, гуманисттик ойлор, сүйүү тууралуу сөз болот. Акындардын бизге жеткен санат ырларынын маани-маңызын азыркы муунга жеткиликтүү тилде жазып, адамгерчилик, ааламга табиятка болгон камкордук, дүйнөгө болгон көз караш баары бирдиктүү чечмеленип салыштыруу иретинде каралат.