(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бүгүнкү күндө, элдик музыкалык аткаруучулук өнөрүнүн байыртадан бери нечен кылымдарды арытып, эл ичинде салт катары сакталып, бир муундан экинчи муунга өтүп келе жаткандыгы жалпы коомчулукка белгилүү. Макалада, элдик музыкалык аткаруучулук өнөрүнүн учурдагы абалы, жаш муундардын аны кабылдоосу жана ага болгон мамилеси каралат. Элдик музыкалык аткаруучулук өнөрүнүн салттуулугуна, бүгүнкү мезгилдеги заманбап музыка чөйрөсүнүн тийгизген терс таасири баса көрсөтүлөт. Элдик музыкалык аткаруучулук өнөрүнүн салттуулугунун сакталышы жана аны өнүктүрүү маселелери белгиленет. Макалада ошондой эле, элдик музыкалык аткаруучулугунун илимий багытта изилдөө иштеринин жүргүзүлүүсү абдан орчундуу маселелерден болуп эсептелгендиги айтылат. Элдик музыкалык аткаруучулук өнөрү кыргыздардын тарыхый-маданий мурасы катары эсептелүү менен, анын баалуулугу айтылат.