(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада тропосферадагы фотохимиялык модел сүрөттөлүп, вертикалдык турбуленттүү өтүү эске алынат жана өтүүнүн горизонталдуу параметрлешүүсү жүргүзүлөт. Шаардын жана эркин тропосферанын булганышына таасир этүүчү фотохимиялык процесстер кеңири каралат.