(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Бул макалада кыргыз элине өзүнүн чыгармачылыгы менен таанымал инсан Казыбек Мамбетимин уулунун өмүр жолу, чыгармачылыгы каралган. Казалчынын ак жеринен караланып, ырларына жасалмалуу бөгөт коюлуп келгендиги белгиленген. Ырдын Пирине айланган Казыбекти жакындан таанытуу, анын ырларын журтчулукка кенен жайылтуу маселеси көтөрүлгөн