(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада Кыргыз Республикасынын Жазык сот өндүрүшүндөгү пробациялык көзөмөлдүн жалпы мүнөздөмөсү жана пайда болушу иликтенет. Пробация сыяктуу феномендин ар тараптуулугу каралат, булл кылмыш-укуктук таасир көрсөтүү чарасы түрүндөгү анын маңызын жазык-укуктук көз караштан түшүнүүгө илимий мамилелердин көптүгүн аныктайт; эркинен ажыратуудан шарттуу түрдө мөөнөтүнөн мурда бошотулган жана сот тарабынан пробация көзөмөлүнүн мөөнөтүнө түзөтүү мөөнөтү жана жазык процесстик мыйзамдардын көзкарашы боюнча аныкталган адамдарга пробациялык көзөмөлдү жана көзөмөлдү пенитенциардык аткаруу.