(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада өткөн доор – азыркы заманды түшүнүүнүн ачкычы деген белгилүү чындыктын талашсыздыгы тастыкталат. Бүгүнкү мамилелер өткөндүн алгылыктуу социалдык тажрыйбасына жана аны рационалдуу ой элегинен өткөрүүгө таянат. Ата-бабалардан калган коомдук баалуулуктарды, анын ичинде Ал-Фараби менен Жусуп Баласагындын кун жеткис этикалык мурастарын номадизмдин контекстинде философиялык реконструкциялоо – азыркы кыргыз илиминин бирден бир милдети.