(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада ХIХ кылымда Кокон хандыгынын ордосунда хандын катчысы, иш башкаруучусу болуп кызмат кылган Зиябидин Магзунинин 1865–1888-жылдар аралыгында жазган, Стамбул шаарындагы китепканада сакталып келген, 883 барактан башкача айтканда, 1 666 беттен турган «Фергана хандарынын тарыхы» аттуу көлөмдүү кол жазмасындагы кыргыздар жана Кыргызстандын тарыхы менен байланышкан маалыматтар иликтөөгө алынып, аларга талдоо жүргүзүлүп, илимий баа берилди.