(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2022)
Макалада А.Е. Снесаревдун Памир менен байланышкан эмгектери изилдөөгө алынып, «Памир» топоними, жергиликтүү тургундар жана байыркы саякатчылар аныктаган Памирдин чек аралары каралат. Памирге тарыхый-географиялык сереп салынып, Батыш жана Чыгыш Памирдин кыскача баяндамасы берилет. Памир кыргыздарынын саны, көчмөн турмушунун жана чарбачылыгынын өзгөчөлүктөрү, тамакашы, физикалык түрү, ишенимдери, уруулук бөлүнүшү жана отурукташкан жери, административдик түзүлүшү чагылдырылат.