(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2021)
Макалада орто кылымдардагы Чыгыштын чыгаан ойчулу, “Куттуу билим” поэмасынын автору Жусуп Баласагындын социалдык-этикалык көз караштары азыркы философиялык дискурстун алкагында талдоого алынат. Этикалык онтологиянын негизги субъекти – бул албетте адам, анын коомдогу орду тууралуу маселе. Жусуп Баласагын өзүнүн чыгармасында идеалдуу коомдук түзүлүштүн, анын этикалык парадигмаларынын акыйкаттыкка жана билимге таянган белгилүү моделин түзгөндүгү – макалада өзөктүү маселе катары каралат.