(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2021)
Макала Өзбекстандагы кыргыздардын соңку мезгилдердеги абалын изилдөөгө арналган. СССР тарагандын кийинки Өзбекстандагы улуттар аралык мамилелер, көп улуттуулук багытындагы саясаты, алардын бул өлкөдөгү кыргыздарга тийгизген таасири, алардын демографиялык абалы анализденди. Ошонун бирге Кыргызстандагы 2010-жылдагы Ош окуялары учурундагы өзбекстандык кыргыздардын абалы, коңшу улуттар менен мамилеси жана мамлекеттин абалга болгон саясаты изилденди.