(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2021)
Кыргыз Республикасынын региондорунда калктын ден-соолугунун деңгээлин баалоо үчүн жеке медициналык-демографиялык көрсөткүчтөрдүн системасы сунуш кылынган жана ден-соолуктун интегралдык көрсөткүчү эсептелген. Эсептөө жыйынтыктары көрсөткөндөй, 2005-2018-жылдар аралыгында «ден-соолугу жогору» лидерлердин катарына Баткен, Ош жана Талас облустары кирген. Жалал-Абад облусу 2005- жылы«ден-соолугу жогору»региондордун тобуна кирген, 2018-жылы «ден-соолуктун орточо деңгээлине» өткөн, ал эми Ош шаары - тескерисинче «ден-соолуктун орточо деңгээлинен» «ден-соолуктун жогорку деңгээлине» өткөн. Ысык-Көл, Нарын, Чүй облустары жана Бишкек шаары «ден соолугу төмөн» аутсайдерлер болушту.