(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2021)
Нуклеин кислоталарын кемирүүчүлөрдүн ички органдарынан бөлүп алуу боюнча изилдөө иштери Кыргыз Республикасынын улуттук Илимдер Академиясынын Биотехнология институтунда биотехнология жана тамактануу лабораториясында жүргүзүлдү. Бул изилдөөнүн максаты - кемирүүчүлөрдүн ички органдарынан нуклеин кислоталарын бөлүп алуу ыкмаларын изилдөө. Изилдөөнүн жүрүшүндө биологиялык объектилердин ар кандай үлгүлөрүнөн ДНКны жана РНКны бөлүп алуу жолдору өздөштүрүлдү. Үлгүлөрдөн бөлүнүп алынган ДНКны жана РНКны сапаттык жана сандык каттоонун ыкмасы NanoDrop 2000 спектрофотометр менен жүргүзүлдү. Изилдөөнүн жыйынтыгында, 25 ДНК жана 24 РНК үлгүлөрү жол берилүүчү чектелген концентрацияга ээ болушкан 84,3төн 630,5ке чейин, бул аларды андан ары изилдөө үчүн колдонууга мүмкүндүк берген.