(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2021)
Анестезиндин пиридоксаль гидрохлорид жана глюкоза менен болгон өз ара аракеттенишүү механизми жана кинетикасы изилденди. Салыштырмалуу шарттарда анестезиндин пиридоксаль жана глюкоза менен конденсациясы эки түрдүү кинетикалык стадия аркылуу жүрөт: биринчи тез жүрүүчү стадиясы - анестезиндин пиридоксаль жана глюкозага кошулуусу аминспирттерин пайда кылса, экинчи жай жүрүүчү стадиясы- Известия НАН КР, 2021, № 1 7 аминспирттеринин дегидратациясы Шиффтин негиздерин, N-гликозиламинди пайда кылуу менен жүрөт. Анестезиндин пиридоксаль жана глюкоза менен болгон конденсациясынын ара аракеттенишүү схемасы келтирилди.