Абылабек Асанканов – педагог, окумуштуу (PROCEEDINGS OF THE NATIONAL ACADEMY OF SCIENCES OF THE KYRGYZ REPUBLIC, 2025)
Кыргызстандагы белгилүү этнограф тарыхчы (этносоциолог), тарых илимдеринин доктору, профессор, КРнын УИАнын академиги, КРнын Илим жана техника боюнча мамлекеттик сыйлыгынын лауреаты, Кыргыз Республикасынын илимине эмгек сиңирген ишмер Абылабек Асанканов быйыл, тактап айтканда, 2024-жылдын декабрь айында 70 жаш курагына чыгып олтурат. Адам өмүрү “бир көз ирмем” дегендей, кечээ гана жапжаш агайыбыз, бүгүн минтип аксакал курагына келип, илим жаатында күчкө толуп, жигердүү эмгектенүүдө.