Кыргызстандын тарыхындагы этносоциология багытынын негиздөөчүсү жана жигердүү инсан (PROCEEDINGS OF THE NATIONAL ACADEMY OF SCIENCES OF THE KYRGYZ REPUBLIC, 2025)
Тарых илимдеринин доктору, профессор, Кыргыз Республикасынын илим жана техника боюнча мамлекеттик сыйлыгынын лауреаты, академик А.Асанкановду 1970-жылдардагы студенттик мезгилинен бери билем. КМУнун тарых факультетин ийгиликтүү аяктагандан кийин өзүнүн районунун орто мектебинде мугалим, андан кийин Фрунзедеги политехникалык институтта КПССтин тарыхы кафедрасында окутуучу болуп иштеген.