(untitled) (PROCEEDINGS OF THE NATIONAL ACADEMY OF SCIENCES OF THE KYRGYZ REPUBLIC, 2025)
Макалада кыргыз элинин бала күтүү, төрөт жана наристенин төрөлүшү менен байланышкан каада-салттары этнографиялык, тарыхый жана салыштырмалуу негизде талдоого алынат. Кыргыздарда бала төрөлгөнгө чейин эле анын коопсуздугун жана бакубат жашоосун камсыз кылууга багытталган өзгөчө жөрөлгөлөр калыптанган. Макалада бул үрп- адаттардын философиялык жана социалдык мааниси, алардын заманбап коомдогу орду, ошондой эле көчмөн жана отурукташкан элдердин окшош жана айырмаланган салттары салыштырмалуу анализденет.