(untitled) (PROCEEDINGS OF THE NATIONAL ACADEMY OF SCIENCES OF THE KYRGYZ REPUBLIC, 2025)
Абылабек Асанканов – Кыргызстандын көрүнүктүү окумуштуусу, этнограф-тарыхчы, тарых илимдеринин доктору, профессор, КРнын УИАнын академиги, КРнын Илим жана техника боюнча мамлекеттик сыйлыгынын лауреаты, Кыргыз Республикасынын илимине эмгек сиңирген ишмер, КР УИАнын Б.Жамгерчинов атындагы Тарых, археология жана этнология институнун директору 70 жашка толду.